U bent hier

Videoregistratiekamer

BySpy beschikt in Emmen over een eigen videoregistratiekamer waarvan de applicaties ontwikkeld zijn door ons bedrijf in Ruinen. Wij ontvangen hier camerabeelden van detectiecamera’s met tweewegspraak van onze klanten.

Cameratoezicht

Cameratoezicht zorgt er voor dat er minder vaak wordt ingebroken, vernield en diefstal wordt gepleegd. Helaas constateren wij vanuit de praktijk dat er nog steeds te weinig rendement wordt gehaald uit cameratoezicht. Oorzaak hiervan is dat bedrijven verkeerd advies ontvangen of krijgen en niet de juiste camera’s gebruiken waarvoor ze bestemd zijn. Het gevolg hiervan is dat bij veel bedrijven, waar camera’s geplaatst zijn, toch wordt ingebroken, vernieling en diefstal wordt gepleegd.

Dit komt doordat de beelden van deze camera’s pas achteraf, dus na een inbraak, vernieling en/of diefstal, worden bekeken. Criminelen zijn hiervan op de hoogte. De beelden geven meestal precies weer wat er ter plaatse is gebeurd. We zien hoe de verdachte of verdachten, meestal onherkenbaar, binnen zijn gekomen en er vandoor gaan met de buit. Wij adviseren camerasystemen met voordetectie gekoppeld aan tweewegspraak (20 watt luidsprekers).

"Lik op stuk"

BySpy kiest voor het “ lik op stuk” beleid. Vooraf actief zijn voordat er wordt ingebroken.

Werking (warmtebeeld) camera met voordetectie en twee-weg spraak

Een (warmtebeeld) camera voorzien van detectie met tweewegspraak wordt pas actief als er zich beweging voordoet in het detectiegebied van de camera. Dit detectiegebied is vooraf in te stellen. Op het moment dat de camera beweging detecteert krijgt de videoregistratiekamer in Emmen een camera alarm binnen op een scherm. De centralist zal op basis van de ontvangen beelden maatregelen nemen indien dit wenselijk is.

Deze maatregelen kunnen zijn:

  • Meldkamer Politie 112 en de mobiele surveillance bellen en deze ter plaatse sturen in verband met een heterdaad
  • Door de twee-weg spraak zal de centralist de persoon of personen ter plaatse duidelijk aanspreken en mededelen dat men zich op verboden terrein bevindt en dat de politie en beveiliging gewaarschuwd en onderweg zijn. Het toespreken zal er toe leiden dat de verdachte persoon of personen gaat vluchten.

Het resultaat hiervan is dat er niet wordt ingebroken en er geen diefstal of vernieling heeft plaatsgevonden. Dat komt doordat we vooraf pro actief bezig zijn en niet zoals bij andere camerasystemen achteraf. Uiteraard kunnen wij de camerabeelden ook direct doorlinken naar de politiemeldkamer in de regio.

 

 

© BySpy Products B.V. - Leveringsvoorwaarden en Condities